5 tips voor je urenregistratie

15 Dec

5 tips voor je urenregistratie

Voor veel bedrijven is urenregistratie van belang en is dit belang bijna net zo groot als een goed facturatiesysteem. In onze vorige blog zijn we al ingegaan op het uurtje-factuurtje principe, hiervoor is het nodig om een correct urenregistratiesysteem te hanteren. Naast het belang hiervoor zijn er nog verschillende andere zaken waarvoor urenregistratie van belang is. Wij geven je in dit kennisbank artikel 5 tips voor je urenregistratie.

1. Zorg voor een overzichtelijk systeem

Wanneer je een overzichtelijk urenregistratie systeem kiest zal de kans op fouten afnemen. Ook zullen zowel je medewerkers als jezelf sneller uren registreren in het systeem als het fijn werkt.

2. Zorg voor duidelijkheid

Het is van belang dat er binnen je organisatie duidelijkheid is over het gebruik van een urenregistratie systeem. Moeten de medewerkers bijvoorbeeld ook uren voor interne projecten registeren? En hoe moeten de uren geregistreerd worden? Maak je projecten aan? En moet er ook een omschrijving bij de werkzaamheden staan? Dit zijn verschillende vragen waar duidelijkheid over moet zijn.

3. Richt je urenregistratiesysteem goed in

Het is van belang om je urenregistratiesysteem goed in te richten, hiervoor behoudt je een goed overzicht waar veel tijd in gaat zitten. Dit is handig om je verdere kostprijzen te berekenen, maar ook te kijken of je wellicht projecten moet schrappen in verband met de extra tijd die het kost. De uren uit een goed ingericht systeem kan je gemakkelijk naast je schattingen neerleggen en zo verdere conclusies trekken.

4. Koppel je urenregistratie met een CRM systeem

Wanneer je een urenregistratie systeem gebruikt die, naast een koppeling met facturatie software, ook een koppeling met een CRM systeem heb je een optimaal urenregistratie systeem. Door het koppelen van projecten en uren aan een relatie kan je op relatieniveau zien hoeveel tijd je besteed aan een klant. Ook kan je direct zien of er notities zijn gemaakt bij de klant en alle andere relevante informatie opvragen. Je hoeft dankzij een goede koppeling geen dubbel werk meer uit te voeren, omdat er informatie mist in je CRM systeem en vice versa.

Wist je dat wij binnenkort ook een koppeling voor urenregistratie bieden in ons Factuur Control factuursysteem?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *