De opleidingsmogelijkheden in de finance branche

10 Aug

De opleidingsmogelijkheden in de finance branche

Sinds een aantal jaren is er een groot tekort aan financiële professionals. Dit heeft te maken met meerdere factoren. Een van de belangrijkste factoren is onwetendheid. Veel jonge mensen weten namelijk niet wat je kunt worden met een finance gerelateerde opleiding. Daarnaast weten zij ook niet bij welke school zij terecht kunnen voor een goede financiële opleiding. Een voorbeeld van een erg onbekende, maar belangrijke financiële opleiding, is de accountant opleiding hbo. Als je deze opleiding volgt, kun je een assistent-accountant worden. Daarnaast is het zelfs mogelijk om een echte accountant te worden.

Welk beroep in de financiële sector past bij mij?

Op dit moment zijn er veel verschillende soorten beroepen in de financiële sector. Deze beroepen lopen dan ook erg uit een. Daardoor zijn er ook verschillende opleidingscentra. Kies je er bijvoorbeeld voor om naar een universiteit, een hogeschool of een geprivatiseerde school te gaan? Deze keuzes hebben erg veel invloed op de waarde van je diploma. Daarnaast heeft de specifieke keuze binnen de financiële opleidingen ook veel invloed op welke beroepen je uit kunt oefenen. Een aantal voorbeelden van financiële opleiding zijn; Financieel adviseur, controlling, auditing, bedrijfsadministratie, fiscaal recht en accountancy. De laatste opleiding, accountancy, is de laatste jaren erg populair, toch is er een flink te kort op de arbeidsmarkt aan deze professionals.

Wat zijn de taken van een accountant?

Een accountant is iemand die de boekhouding van bedrijven controleert, daarnaast geeft een accountant ook advies over de financiële bedrijfsvoering van deze bedrijven.  Als beginnend accountant zul je voor de financiën van mkb’ers regelen. Mkb is de afkorting van midden klein bedrijf genoemd. Binnen deze categorie vallen voornamelijk regionale bedrijven. Echter is het ook mogelijk om voor grotere bedrijven accountant te zijn, omdat deze opdrachten erg complex kunnen zijn heb je hier meer kennis en ervaring voor nodig. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *