Debiteurenbeheer

Debiteurenbeheer is voor een onderneming van groot belang. Met debiteurenbeheer worden alle activiteiten bedoeld die ervoor zorgen dat debiteuren hun openstaande facturen te betalen. Wanneer debiteuren hun facturen niet of langzaam betalen kan dit nadelig zijn voor de cashflow en liquiditeit van een onderneming. Met een goed debiteurenbeheer voorkom je dat je je facturen laat betaald krijgt, of in sommige gevallen zelfs niet betaald krijgt. Dit bespaard uiteindelijk kosten op een eventueel incassotraject, waar ook veel tijd in gaat zitten.

Factuur Control helpt je met je debiteurenbeheer. Onze medewerkers controleren dagelijks, door middel van onze eigen software, of er nog verlopen facturen zijn. Wij nemen je gehele debiteurenbeheer uit handen, zodat je hier geen omkijken meer naar hebt. Dit bespaart jou onnodige tijd en levert je juist geld op. Vaak wordt gedacht dat debiteurenbeheer enkel een goede boekhouding is, maar het gaat verder dan boekhouden. Door een goed debiteurenbeheer versterk je je liquiditeit en zorg je voor een betere cashflow.

Waarom debiteurenbeheer van belang is

Vaak vergeten ondernemers, managers en boekhouders waarom debiteurenbeheer juist wél van belang is. Het belang is logischerwijs redelijk groot: geld is namelijk één van de belangrijkste factoren voor elk bedrijf. Zonder geld kan er geen goede bedrijfsvoering plaatsvinden en ontstaat er een faillissement. Door het slecht beheren van debiteuren kan een onderneming zich in een onnodig nadelige financiële positie brengen. Door het debiteurenbeheer efficient en snel uit te voeren levert het meer op dan het kost. Daarbij is het ook niet altijd zo dat het betalen in de onwil van een debiteur ligt. Andere oorzaken zijn bijvoorbeeld een administratieve fout of een gemaakte fout bij het leveren van het product of de dienst.

FactuurControl biedt duidelijke prijzen voor het beheren van debiteuren, zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Wanneer het echt niet anders kan geven bij de debiteur uit handen aan een incassobureau, die op basis van no-cure-no-pay, het openstaande bedrag zal innen.

Wist je dat ruim 50% van de faillissementen ontstaan door een slecht debiteurenbeheer?