Hoe jij je facturen sneller betaald kunt krijgen

28 Dec

Hoe jij je facturen sneller betaald kunt krijgen

Loop je er iedere maand tegenaan dat veel facturen nog niet zijn voldaan wanneer je je rekeningen gaat controleren? Dat is frustrerend en iedere keer moet je weer herinneringen sturen en bedrijven bellen en aangeven dat er nog een rekening open staat. Dit kan erg vervelend zijn en daarom kun je er nu wat aan doen om je facturen sneller betaald te krijgen.

  • Zorg dat je bij de facturering een automatisch systeem gebruikt waarbij je klanten direct kunnen betalen. Ze kunnen dan online een factuur inzien, meteen opslaan en printen en met iDeal betalen bijvoorbeeld. De kans dat ze de iDeal knop meteen gebruiken is groot, waardoor jij je betalingen sneller binnen hebt.
  • Je kunt ook voor een systeem kiezen waarbij er automatisch herinneringen worden gestuurd. Bijvoorbeeld na een week nadat je factuur is verzonden. Hierdoor heb je een grotere kans dat je factuur ook sneller betaald wordt.
  • Laat klanten vooruit betalen, dan betalen ze sneller, want zij willen diensten of producten graag snel geleverd hebben. Hierdoor hoef jij niet iedere keer achter de betalingen aan.
  • Zet op je factuur een duidelijke betalingstermijn en geef ook aan dat een achterstand uit handen gegeven wordt aan een incassobureau. Voor veel mensen is dat de reden om op tijd te betalen, omdat ze geen incassokosten voor hun rekening willen nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *