Maak administratie makkelijker voor je bedrijf

administratie-voor-werk 4 Dec Avatar

Maak administratie makkelijker voor je bedrijf

Administratie is vaak een ondergeschoven kindje. Voor veel jongvolwassenen die een bedrijf starten, voelt administratie als een noodzakelijk kwaad. Papierwerk, bonnetjes, facturen, het lijkt allemaal zo ingewikkeld en tijdrovend. Een groot deel van de starters ziet ertegenop. Dat is begrijpelijk. Iedereen heeft wel iets beters te doen dan zich urenlang bezig te houden met cijfers. Zeker als je net je eigen onderneming hebt opgestart en je hart en ziel wilt steken in het verwezenlijken van je dromen. Het kan dus behoorlijk frustrerend zijn als je tijd en energie moet steken in de administratie. Op www.compasnl.com/ kan je naar hulp zoeken.

Maak de administratie gemakkelijker

Salarisadministratie en accountantskantoren zijn er om je hierbij te helpen. De administratie wordt een stuk makkelijker als je systemen en processen op de juiste manier inricht. Digitalisering is hierin een sleutelwoord. Door je administratie te digitaliseren, bespaar je tijd en verminder je de kans op fouten. Softwarepakketten kunnen veel taken automatiseren zoals facturatie, voorraadbeheer en betalingen. Hierdoor kun je je focussen op de groei van je bedrijf. Het bijhouden van je administratie in de cloud kan ook veel voordelen bieden. Je hebt altijd en overal toegang tot je gegevens. Bovendien is het veilig, je verliest nooit data bij een computerstoring.

Schakel hulp in van bureaus

Het inschakelen van externe hulp kan je leven een stuk makkelijker maken. Er zijn bureaus gespecialiseerd in administratieve ondersteuning. Zij kunnen je helpen bij het opzetten en onderhouden van een overzichtelijke administratie. Deze bureaus beschikken over de nodige expertise en kunnen je adviseren over de beste manier van administreren voor jouw specifieke situatie. Hierdoor hou je meer tijd over voor andere belangrijke zaken binnen je bedrijf. Het kan ook financieel aantrekkelijk zijn. Door je administratie uit te besteden, voorkom je boetes door fouten of te late betalingen.

Elk bedrijf heeft een goede boekhouder nodig

Een goede boekhouder is onmisbaar voor elk bedrijf. Ze helpen niet alleen bij het op orde houden van je administratie maar kunnen je ook voorzien van waardevol financieel advies. Ze kunnen je inzicht geven in je financiële situatie, je adviseren over investeringen en je helpen met belastingaangiften. Hierdoor kun je betere financiële beslissingen nemen voor je bedrijf. Het hebben van een betrouwbare boekhouder kan je dus geld besparen op de lange termijn. Het is daarom aan te raden om te investeren in een goede boekhouder. Doe onderzoek, vraag rond en vind iemand die bij jou en je bedrijf past.

Opleiding mogelijk voor administratief medewerker

Als je echt serieus bent over het op orde houden van je administratie, kun je overwegen om een opleiding te volgen voor administratief medewerker. Deze opleidingen bieden je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om je administratie efficiënt en effectief te beheren. Het is niet alleen nuttig voor mensen die hun eigen bedrijf hebben, maar het kan ook een waardevolle aanvulling zijn op je cv als je in de toekomst voor een groter bedrijf wilt werken. Door het volgen van zo’n opleiding krijg je meer zelfvertrouwen in je administratieve taken. Het kan de manier waarop je naar administratie kijkt veranderen, van een vervelende taak naar een vaardigheid waar je trots op kunt zijn.

boekhouding 7 Jan Avatar

Alle cijfers in een duidelijk overzicht

Bedrijf en boekhouding

Veel mensen die een bedrijf opzetten zullen dromen van de groei en uitbreiding tot een succesvol en bekend bedrijf. Natuurlijk komt bij een groot bedrijf veel kijken, maar ook in kleinere bedrijven zit een heleboel werk, ook gelet op de boekhouding. Dus zelfs als MKB’er kunnen er veel belangrijke dingen op u af komen, waarbij u goed moet zorgen dat alles op orde is. Als MKB’er heeft u nog steeds de leiding over een grote groep medewerkers en kunt u een redelijke hoge omzet bereiken, waardoor het belangrijk is om alles duidelijk in de boekhouding te noteren.

Boekhouding voor beginners

Boekhouden blijft altijd veel werk en het is natuurlijk niet de bedoeling dat al uw waardevolle tijd in dit proces gestopt wordt. Maar het moet natuurlijk wel goed gebeuren, zodat alles duidelijk is en er ook in de toekomst aan het voortbestaan en de verbetering van uw bedrijf gewerkt kan worden. Als beginnende MKB’er zijn er daarom een aantal dingen waar u het beste op kan letten als u begint aan de boekhouding.

Tip: factuur maken gratis 

Natuurlijk is het voor iedereen die een boekhouding moet bijhouden belangrijk om het juiste programma te kiezen. Hierbij is het belangrijk dat een programma goed werkt en ook makkelijk in gebruik is, zonder dat u daar veel nieuwe dingen voor hoeft aan te leren. Daarnaast moet het programma geschikt zijn voor verschillende functies die komen kijken bij boekhouden en als bijvoorbeeld het bedrijf gaat groeien en meer ruimte nodig heeft. Het is altijd verstandig om zo’n klus als de boekhouding zo makkelijk mogelijk te maken: doe het online, kies een intuïtief programma en automatiseer processen waar mogelijk, zoals bijvoorbeeld bij terugkerende facturen. Natuurlijk kunnen we niet alles aan de computer toevertrouwen en is het verstandig om basiskennis te hebben en alles na te lopen.

Uitgelicht: Makkelijk online een factuur maken | App

Overzicht is nummer 1

Voor ieder bedrijf, zowel groot als klein, is een goed overzicht bij de boekhouding belangrijk. U moet goed weten wat het bedrijf in gaat en ook wat er weer uit gaat, zodat u een goed uiteindelijk overzicht heeft van de beschikbare middelen. Met een duidelijk en accuraat overzicht kun u verder kijken en toekomstgericht gaan investeren. Een goed bijgehouden boekhouding geeft u het beste inzicht in de staat van het bedrijf en of investeren en groeien op de lange termijn een mogelijkheid is.

Er zijn veel hulpmiddelen en specialisten beschikbaar om u op weg te helpen met uw boekhouding. Iedereen begint aan het begin, maar met een goede basis en boekhouding kunt u uw bedrijf geslaagd door laten groeien.

certificaten in de bouw 13 Oct Avatar

Hoe behaal je een certificaat in de bouw

Je bouwbedrijf naar een hoger niveau tillen is een goed initiatief. Er zijn diverse manieren waarop je dit kunt aanpakken. Een belangrijke methode is door middel van het behalen van certificaten. Certificaten zijn bewijzen die worden uitgegeven door bedrijven of instanties die aantonen dat je aan bepaalde eisen voldoet. Het behalen van certificaten heeft als voordeel een hogere klanttevredenheid, efficiënter werken en als gevolg daarvan ook een hogere omzet. Het behalen van een certificaat kost vaak tijd en je zal een aantal stappen moeten doorlopen. Over hoe je in het bezit kan komen van een certificaat lees je meer in deze blog.

Oriënteren

Om te beginnen zal je waarschijnlijk op zoek gaan naar een certificaat dat je wil gaan behalen. Ga je voor meer kwaliteit, dan kan je gaan kijken naar het certificaat ISO 9001. Maar is duurzamer werken je doel, dan zal je weer moeten kijken naar een ander bijpassend certificaat. Vervolgens ga je op zoek naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in het uitgeven van certificaten. Let hierbij op, niet elk bedrijf dat zich als specialist voordoet is bevoegd om geldige certificaten uit te geven. 

Aan de slag

Je hebt bepaald welk certificaat voor jouw bedrijf relevant is en een organisatie ingeschakeld die je helpt bij het behalen van het certificaat. Het proces is nu erg afhankelijk van de huidige manier van werken en de doelen en eisen van het desbetreffende certificaat. Hoe lang dit proces duurt hangt daar dan ook sterk mee samen. Wel wordt vrijwel altijd een nulmeting uitgevoerd om achteraf de resultaten meetbaar te kunnen maken. 

Onderhouden

Na het uitvoeringsproces zal een erkend bedrijf controleren of aan de resultaten is voldaan. Hierop volgend zal, als alles goed gaat, een certificaat worden toegekend. Dit betekent niet het definitieve einde van het proces. Je zal namelijk moeten zorgen dat de nieuwe bedrijfsprocessen structureel en blijvend worden doorgevoerd. Als je dit niet doet zal je niet langer het certificaat kunnen behouden. Normen en wetgeving voor certificaten veranderen nog wel eens door nieuwe ontwikkelingen, zoals door het nieuwe Internet of Things. Dit kan vervolgens zorgen dat aanpassingen in de werkwijze vereist zijn. 

De opleidingsmogelijkheden in de finance branche

Sinds een aantal jaren is er een groot tekort aan financiële professionals. Dit heeft te maken met meerdere factoren. Een van de belangrijkste factoren is onwetendheid. Veel jonge mensen weten namelijk niet wat je kunt worden met een finance gerelateerde opleiding. Daarnaast weten zij ook niet bij welke school zij terecht kunnen voor een goede financiële opleiding. Een voorbeeld van een erg onbekende, maar belangrijke financiële opleiding, is de accountant opleiding hbo. Als je deze opleiding volgt, kun je een assistent-accountant worden. Daarnaast is het zelfs mogelijk om een echte accountant te worden.

Welk beroep in de financiële sector past bij mij?

Op dit moment zijn er veel verschillende soorten beroepen in de financiële sector. Deze beroepen lopen dan ook erg uit een. Daardoor zijn er ook verschillende opleidingscentra. Kies je er bijvoorbeeld voor om naar een universiteit, een hogeschool of een geprivatiseerde school te gaan? Deze keuzes hebben erg veel invloed op de waarde van je diploma. Daarnaast heeft de specifieke keuze binnen de financiële opleidingen ook veel invloed op welke beroepen je uit kunt oefenen. Een aantal voorbeelden van financiële opleiding zijn; Financieel adviseur, controlling, auditing, bedrijfsadministratie, fiscaal recht en accountancy. De laatste opleiding, accountancy, is de laatste jaren erg populair, toch is er een flink te kort op de arbeidsmarkt aan deze professionals.

Wat zijn de taken van een accountant?

Een accountant is iemand die de boekhouding van bedrijven controleert, daarnaast geeft een accountant ook advies over de financiële bedrijfsvoering van deze bedrijven.  Als beginnend accountant zul je voor de financiën van mkb’ers regelen. Mkb is de afkorting van midden klein bedrijf genoemd. Binnen deze categorie vallen voornamelijk regionale bedrijven. Echter is het ook mogelijk om voor grotere bedrijven accountant te zijn, omdat deze opdrachten erg complex kunnen zijn heb je hier meer kennis en ervaring voor nodig. 

boekhouder 20 Jul Avatar

Hoe vind je een betrouwbare boekhouder in Rotterdam?

De administratie moet volledig op orde zijn! 

Dit weet iedereen maar toch schiet het er bij veel bedrijven nog wel eens bij in. Het is belangrijk om een goede administratie bij te houden. Dit neemt echter vaak veel tijd in beslag. Tijd is kostbaar en daarom is het verstandig zowel snel als goed te doen. Hierbij gebruik van een specialist kan daarbij heel erg goed helpen. Deze kan advies geven op het gebied van administratie, jaarrekening of belastingen. Belastingaangiftes laten regelen door een specialist biedt voor veel bedrijven uitkomst. Denk ook aan zaken als omzetbelasting, inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Maak gebruik van een ervaren specialist tegen een aantrekkelijk tarief!

 

Kies voor een betrouwbare boekhouder!

Niemand zit te wachten op problemen met de administratie. Veel mensen stellen zich daarom de vraag: “Hoe vind je een betrouwbare boekhouder in Rotterdam?” Het is natuurlijk belangrijk om gebruik te maken van een betrouwbare en vakkundige boekhouder Rotterdam. Een ervaren specialist weet zich raad met iedere administratieve zaak. Dit voorkomt problemen met de administratie of te hoge kosten. Iedereen kan eenvoudig controleren of een boekhouder Rotterdam betrouwbaar is. Controleer hiervoor de reviews in Google, dit geeft een goed beeld van de te verwachten diensten. Niemand zit te wachten op een boekhouder die er een potje van maakt. Reken ook op een betrouwbare specialist waar je echt mee geholpen bent.

 

Extra vertrouwd met een erkende MVO boekhouder

Een betrouwbare boekhouder in Rotterdam is beschikbaar voor ieders budget. Maak gebruik van een MVO boekhouder. Dit is een gekwalificeerde en erkende boekhouder die werkt tegen een scherp tarief. Het is prettig om gebruik te kunnen maken van de beste administratieve diensten. Dit tegen aantrekkelijke tarieven. Vergelijk gerust verschillende erkende boekhouders met elkaar. Het vinden van de beste boekhouder is zeker een belangrijke zaak. Ga niet zomaar voor de eerste de beste interessante aanbieder. Kies voor een betrouwbare partij waar je echt op kunt rekenen. Dit is het geld waard en hoeft bovendien helemaal niet duurder te zijn. Laat de administratie Rotterdam ook over met een gerust gevoel. Dit is een aanrader voor ieder bedrijf!

Bron: Booky

Efficiënter-werken 7 Jul Avatar

Efficiënter werken en je omzet verhogen door automatisering

Alles gaat steeds meer digitaal. Waar het op sommige vlakken niet veel praktischer wordt, zijn er ook plekken waar het veel efficiënter is. Zo is het ook bij de urenregistratie voor een bedrijf. Het kost een bedrijf vaak heel wat tijd om alle uren van het personeel te registreren. Daarom is er nu een platform ontwikkeld waarmee die heel eenvoudig te regelen is. Door een dashboard kunt u precies zien wie wanneer en waar heeft gewerkt.

Beter inplannen

Allereerst kunt u met behulp van dit systeem vrij eenvoudig mensen een taak geven voor een bepaald project. Doordat u het invoert, krijgen de werknemers automatisch een berichtje over waar zij aan de slag moeten en hoeveel uur daarvoor staat gerekend. Op die manier kan iedereen                ’s morgens meteen beginnen aan zijn of haar werk en hoeft niet iedereen naar de administratie te komen.

Werkpersoneel beheert de uren

Plannen is handig maar vaak kunt u het niet op de uren nauwkeurig doen. Wanneer het personeel eerder klaar is, kunnen zij dit eenvoudig via de urenregistratie regelen. Ook wanneer zij juist langer de tijd nodig hebben, is dit heel makkelijk aan te geven. Op die manier is er snelle en duidelijke communicatie tussen de werknemers op kantoor en in het werkveld. Wanneer er iets veranderd kan dit snel worden aangegeven en hoeft er niet druk en haastig heen en weer worden gebeld.

Op het laatste moment veranderingen aanbrengen

Vanuit het oogpunt van de planner wordt alles ook een stuk overzichtelijker. Op basis van ervaring kunt u inschatten hoeveel tijd een nieuw project ongeveer gaat kosten. Met die gegevens kunt u in het dashboard personeel toevoegen aan het project. Zo zie u precies wat de verwachte oplevertijd wordt en wat het u gaat kosten aan personeel. 

Natuurlijk gebeuren er altijd dingen waar u geen rekening mee zou houden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er iemand onverwachts ziek wordt, terwijl u de krachten wel hard nodig heeft. In dat geval kunt u heel makkelijk iemand anders de taak toewijzen via het systeem. Deze werknemer krijgt dan automatisch een melding op zijn telefoon wanneer hij deze taak toegewezen krijgt.

Ook wanneer u sowieso extra mankrachten nodig heeft, kunt u meer mensen toevoegen aan uw digitale projectplanning. Zo kunt u goed overzicht houden in hele drukke tijden. Dat is iets wat bij veel bedrijven nog we eens mis kan gaan. Wanneer u dit uitgebreide dashboard heeft, heeft u altijd een goed overzicht van uw volledige bedrijf. Het is misschien minder relevant voor de bedrijfjes waar minder dan 20 mensen werken maar ook hier kan het nog handig zijn.

Betalingen

Zoals eerder vermeld kan u precies zien wat u kwijt bent aan personeelskosten. Omdat er tijdens het project nog wel het een en ander kan veranderen, moet u zich hier niet meteen om vast timmeren. Als het is afgerond kan u wel precies zien hoeveel uur het heeft gekost. Zo kunt u meteen een digitale factuur ontvangen zodat u deze meteen in de factuur van de klant kan worden verrekend. 

ssl 29 Apr Avatar

Manieren om je facturen en ander digitaal verkeerd kunt doorsturen

Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je facturen aan te laten komen. Tussen bedrijven door ontstaan namelijk steeds meer kanalen waarbij je kunt communiceren. Dus is het belangrijk dat deze kanalen wel veilig zijn door bijvoorbeeld een SSL te gebruiken. 

Skype

Je kan met andere bedrijven communiceren doormiddel van Skype. Skype is een relatief oude programma dat vaak gebruikt wordt voor zowel privé als voor business. Skype heeft daardoor ook voor elk een variant. Bij Skype kun je zowel bellen als videobellen. Ook is het mogelijk om een callcenter hierop in te richten waardoor de mensen die je bellen geen skype account nodig hebben maar het telefoontje komt wel binnen bij skype. Hierop kun je antwoorden via je headset. Ook kun je het gebruiken als een chat programma met je collega’s. dat is vooral handig als je documenten met elkaar wilt delen in plaats van via de mail. 

Zoom

Tegenwoordig wordt zoom ook veel gebruikt. Het voordeel van het gebruik van zoom is dat het niet nodig is om een account te maken. Je kan namelijk gebruik maken van zoom doordat je een code krijgt. Deze voer je in en je kan gelijk deelnemen aan een gesprek. Wel is er wat discussie wat betreft het gebruik van zoom als het gaat om privacy. Sommigen claimen namelijk dat zoom niet alle gegevens volledig beschermd en de kans op lekken nogal groot is. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld niet gebruikt voor scholen waarbij er een les is tussen een docent en leerlingen. Zoom werkt hier nog aan. 

In de toekomst wordt verwacht dat er nog meer programma’s ontstaan waarmee er gecommuniceerd kan worden. Zoals ook Slack voor bedrijven is. Omdat dit zo snel veranderd is het moeilijk om te zeggen wat de toekomst nog kan brengen als het gaat om programma’s. 

Online marketing 29 Apr Avatar

Hoe scoor je in Google als bedrijf?

Scoren in Google wilt elk bedrijf wel. Het zorgt voor meer bezoekers en daarmee tot potentiele klanten. Maar hoe scoor je in google als een makelaar? In dit artikel leggen we kort de belangrijkste dingen uit om te scoren in google. 

SEA 

Sea is een snelle manier om te scoren in Google. Je koopt als het ware advertentie ruimte in bij google. Deze ruimte staat (bij een lage concurrentie) vaak helemaal bovenaan waardoor gebruikers sneller op je website klikken. Een Google ads bureau kan ervoor zorgen dat je helemaal bovenaan staat om zo meer bezoekers te verkrijgen. 

SEO

Ook kan je ervoor zorgen om te werken aan je SEO. Dit kan op verschillende manieren, de pijlers om te scoren voor SEO is namelijk niet op 1 gebied. Je kan er bijvoorbeeld voor zorgen om je link van je website op andere gerelateerde websites te plaatsen. dit ziet google namelijk als mond tot mond reclame en ziet als een aanbeveling of een tip die naar jou website wordt gestuurd. Google beloond je hiervoor door je op een hogere positie te plaatsen. ook kun je andere dingen aanpassen zoals je pagina snelheid. De gebruikers op je website willen namelijk een website dat snel werkt, google wilt dit ook en beloond dus de website waarbij de snelheid snel is. Zorg er dus voor dat je een snelle website hebt. Tot slot is het ook belangrijk om zoektermen te gebruiken op je website. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de locatie of de omgeving waar je werkt. Mensen zoeken vaak een term met daar achter de locatie. Bijvoorbeeld loodgieters Amsterdam. 

Kortom er zijn genoeg mogelijkheden om op te vallen op google als makelaar. Vind je het allemaal te ingewikkeld? Dan kan je natuurlijk altijd een bureau inschakelen. 

De regels die gelden voor je facturen

Met een eigen bedrijf is het belangrijk dat je voldoet aan de regels die gelden voor je facturen. Op de factuur moet jouw volledige naam staan en die van je afnemer. Ook moet je op je factuur je volledige adresgegevens en die van je afnemer plaatsen. Je BTW nummer moet ook op facturen geplaatst worden, maar ook je KvK nummer mag niet vergeten worden. Vervolgens noteer je op je factuur de datum waarop de factuur is verzonden en je geeft je factuur een opeenvolgend nummer. Vervolgens geef je ook de aard van de goederen of van de diensten aan die je hebt geleverd. Ook de hoeveelheid of de omvang van de goederen of diensten en de datum van de levering of de datum van een vooruitbetaling zet je op de factuur. Het bedrag dat in rekening gebracht wordt, moet ook op je factuur staan, exclusief de BTW. Als je verschillende BTW tarieven hanteert, gebruik dan aparte bedragen. Er kan dan ook een eenheidsprijs opgenomen worden wanneer dat van toepassing is. Dan zet je op je factuur het BTW tarief dat je in rekening brengt en het BTW bedrag. Zo zie je maar dat een factuur moet voldoen aan veel eisen, er moeten veel gegevens op staan, maar wanneer je een goed format hebt als factuur, dan kun je deze iedere keer weer als basis gebruiken en aanpassen indien nodig.

Hoe jij je facturen sneller betaald kunt krijgen

Loop je er iedere maand tegenaan dat veel facturen nog niet zijn voldaan wanneer je je rekeningen gaat controleren? Dat is frustrerend en iedere keer moet je weer herinneringen sturen en bedrijven bellen en aangeven dat er nog een rekening open staat. Dit kan erg vervelend zijn en daarom kun je er nu wat aan doen om je facturen sneller betaald te krijgen.

  • Zorg dat je bij de facturering een automatisch systeem gebruikt waarbij je klanten direct kunnen betalen. Ze kunnen dan online een factuur inzien, meteen opslaan en printen en met iDeal betalen bijvoorbeeld. De kans dat ze de iDeal knop meteen gebruiken is groot, waardoor jij je betalingen sneller binnen hebt.
  • Je kunt ook voor een systeem kiezen waarbij er automatisch herinneringen worden gestuurd. Bijvoorbeeld na een week nadat je factuur is verzonden. Hierdoor heb je een grotere kans dat je factuur ook sneller betaald wordt.
  • Laat klanten vooruit betalen, dan betalen ze sneller, want zij willen diensten of producten graag snel geleverd hebben. Hierdoor hoef jij niet iedere keer achter de betalingen aan.
  • Zet op je factuur een duidelijke betalingstermijn en geef ook aan dat een achterstand uit handen gegeven wordt aan een incassobureau. Voor veel mensen is dat de reden om op tijd te betalen, omdat ze geen incassokosten voor hun rekening willen nemen.